VIDEO! Campania “Hoții îti invadează intimitatea”. Recomandările Poliției Române

”Hoții îți invadează intimitatea”. Ce lasă în urmă este mai dureros decât furtul în sine”. Acesta este mesajul unei noi campanii a Poliției Române ce are ca ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive pentru protejarea bunurilor din locuinţe.

Noutatea campaniei din acest an constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, prin care cetățenii pot fi martorii la un furt din locuință și pot înțelege astfel modul de acțiune al infractorilor.

Poliția Română demarează o nouă campanie al cărei scop este reducerea numărului de furturi din locuințe. Iar ca acest lucru se întâmple, este foarte important ca cetățenii de bună credință să conștientizeze cât este de important să își protejeze bunurile din casă.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate. La nivelul județului Botoșani, potrivit datelor Inspectoratului Județean de Poliție, numărul furturilor din locuințe a scăzut.

În timpul acțiunilor organizate în cadrul a acestei campanii, va fi utilizată un sistem de ultimă generație, prin intermediul cărora cetățenii vor fi expuși unei experiențe virtuale ce are corespondent în realitate.Astfel, oamenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor.

Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.  Pentru a nu fi călcați de hoți, cetățenii trebuie să se asigure că au încuiat ușa, chiar și când sunt în casă, trebuie să își monteze o încuietoare de calitate, eventual un sistem de alarmă și foarte important nu trebuie să transmită informații personale despre eventuale excursii sau vacanțe pe rețelele de socializare.

Citeste si:

Facebook Comments