VIDEO! Caravană mobilă pentru campania de vaccinare

Caravană mobilă pentru campania de vaccinare de la Botoşani. În sprijinul autorităţilor care se ocupă de campania de vaccinare vin şi mai marii statului. Astfel, reprezentanţii Ministerului Apărării Interne vor pune la dispoziţie o caravană mobilă care se va deplasa în judeţ. Cu ajutorul acesteia se vor putea vaccina şi persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu. De asemenea, vineri începe etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Campania de vaccinare prinde contur la Botoşani. Prima etapă aproape că s-a finalizat, iar de vineri urmează să se dea start celei de a doua. Iar pentru a eficientiza munca personalului din sistemul sanitar cei din conducerea judeţului vor solicita de la autorităţile de la nivel central o caravană pentru transportul dozelor de vaccin în celelalte localităţi din judeţ.

De serviciile acesteia vor putea beneficia şi persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu, dar care se vor înscrie pentru vaccin la medicul de familie.

Potrivit specialiştilor din sănătate, cetăţenii se vor putea vaccina şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

În total, 1179 de botoşăneni s-au vaccinat în prima etapă a campaniei de vaccinare. În rândul acestora nu au fost înregistrate persoane care să fi acuzat vreo reacţie adversă în urma vaccinării.

Cea de a doua etapă de vaccinare ar trebui să înceapă pe 15 ianuarie, însă nu toate centrele sunt pregătite. În momentul de faţă, platforma dedicată campaniei de vaccinare încă nu funcţionează.

De asemenea, angajaţii şi deţinuţii din Penitenciar vor fi testaţi pentru infecţia cu noul Coronavirus după schema de testare din căminele sociale. Astfel, în prima testare au ieşit pozitive două teste din rândul angajaţilor. În Penitenciarul Botoşani sunt 550 de deţinuţi şi 330 de angajaţi.  

Citeste si:

Facebook Comments