VIDEO! Carduri pentru masă caldă, vândute “pe sub mână”

Carduri pentru masă caldă, vândute “pe sub mână”, la Botoşani. Oamenii legii şi autorităţile de la judeţ au deschis o amplă anchetă după ce au primit sesizări cu privire la cardurile pentru masă caldă care s-ar vinde la negru, chiar şi în Piaţa Centrală din municipiu. Această informaţie a fost făcută publică, ieri, de către prefectul judeţului, Dan Nechifor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Poliţiştii şi jandarmii fac verificări amănunţite în cadrul unei noi anchete deschise la nivel judeţean. Asta după ce au fost primite informaţii şi sesizări cu privire la cardurile de masă caldă pentru persoanele care au un venit scăzut. Acestea s-ar vinde pe piaţa neagră din municipiu.

Aceste tichete au început să fie acordate în toamna anului 2020. Atunci, reprezentanţii Guvernului au decis să vină în sprijinul categoriilor de persoane defavorizate, mai ales în vremuri de pandemie.

Totodată, ar exista şi sesizări precum anumite firme de specializate în livrarea hranei caldă, în sistem de catering, ar fi cumpărat aceste tichete electronice.

Şi asta pentru a fi decontate în numele persoanelor împuternicite către folosire şi să transporte alimente în contravaloarea unei mese calde.

În judeţul Botoşani, 11.000 de persoane cu posibilități materiale reduse, ar trebui să beneficieze de aceste carduri electronice prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Citeste si:

Facebook Comments