VIDEO! Case în loc de apartamente, pentru copiii statului

Copiii crescuți de stat vor trebui scoși din Centrele de Plasamant și mutați în apartamente sau în case de tip familial. Un an întreg, conducerea de la Protecția Copilului Botoșani a făcut demersuri pentru a cumpăra apartamente pentru micuți însă din cauza legislației, nu s-au găsit imobile la bloc cu suprafețe impuse de lege. În atare condiții, directorul de la Protecția Copilului intenționează să construiască de la zero câteva case.

Până la începutul anului 2021, copiii abandonați de familii în grija statului, a căror casă a devenit Centrul de Plasament, vor începe o viață nouă. Pentru o mai bună integrare în societate, toți copiii trebuie să fie mutați în apartamente sau în case de tip familial, pentru a nu se simți marginalizați de colegii lor care trăiesc în sânul familiilor.

De pildă, cele 42 de fete crescute în Centrul Prietenia, urmează să fie mutate. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a început demersurile în vederea achiziției unor apartamente încă de anul trecut dar achiziția s-a împotmolit.

Dan Șlincu a identificat însă o soluție salvatoare având în vedere că nici sumele alocate pentru achiziționarea apartamentelor nu era suficientă.
Dacă planul se va concretizat, casele vor fi construite pe terenul care se află în proprietatea Consiliului Județean.

Două dintre aceste locuințe ar putea fi construite la Dorohoi, unde a funcționat Centrul de băieți Mugurelul iar una în curtea Centrului Prietenia.

Citeste si:

Facebook Comments