VIDEO! Casele de copii se închid la Botoșani

Protecția Copilului pune lacăt pe casele de copii. Toate centrele de plasament din județul Botoșani se vor închide. Copiii rămași în grija statului vor fi mutați în centre familiale sau apartamente, cu multiple facilități. În acest fel, spun autoritățile și România se va alinia standardelor moderne și cerințelor Uniunii Europene privind îngrijirea copiilor crescuți de stat.

Casele de copii sunt o tristă amintire pentru România încă din epoca comunistă. Închiderea acestora a început odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. În acest an și ultimele centre de plasament își vor închide porțile la Botoșani, inclusiv Prietenia, dar și leagănele de Trușești și Pomârla.

Tocmai de aceea Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va cumpăra șase apartamente și va construi și două complexe familiale în Trușești.

Această măsură vine atât pentru alinierea României la sistemul de protecția socială din Uniunea Europeană dar și pentru asigurarea unei vieți mai bune a copiilor aflați în grija statului.

Citeste si:

Facebook Comments