VIDEO! Cea mai depresivă zi din an

Dacă astăzi sunteți doborâți de tristețe sau copleșiți de griji, înseamnă că tocmai vă dă de furcă lunea albastră, sau pe scurt, treceți prin cea mai depresivă zi din an. Și nu este doar o superstiție ci un fapt demonstrat științific, 20 ianuarie este ziua neagră a întegii umanități. De ce? Rămâneți alături de Somax Tv și veți afla ce vă macină de fapt la început de an.

În urma unor studii de specialitate s-a ajuns la concluzia că 20 ianuarie este cea mai depresivă zi din an. Majoritatea oamenilor simt tristețe, deznădejde, sunt stresați sau apăsați de probleme. Specialiștii spun că există și motive întemeiate pentru ca 20 ianuarie să fie cu adevărat o zi nefastă. În primul rând toată lumea începe serviciul sau școala după o perioadă de concediu. Mai mult decât atât sărbătorile s-au dovedit costisitoare iar începutul de an este sărăcăcios.

Condițiile climatice își joacă și ele rolul. În această perioadă vremea este aspră și lumina slabă.

Nici măcar copiii nu sunt feriți de simptomele depresiei în această perioadă. În particular în județul Botoșani simptomele sunt provocate și de plecarea părinților în străinătate, fie după vacanțele de sărbători, fie ca un nou început.

În această perioadă motivația este scăzută, oamenii se luptă cu problemele rămase nerezolvate de anul trecut și în cele din urmă depresia dă târcoale. De altfel depresia este un adevărat flagel atât la nivel național cât și la nivel global.

Data de 20 ianuarie este recunoscută științific ca lunea albastră sau ziua cea mai depresivă din an.

Citeste si:

Facebook Comments