VIDEO! Ceartă între aleșii județului de la gunoi și drumuri

Gunoiul și drumurile au băgat zâzanie astăzi între consilierii județeni. O parte a aleșilor opoziției s-au arătat nemulțumiți de majorarea tarifului la gunoi dar și de starea jalnică în care se află drumurile. Aceștia au cerut explicații șefilor județului și cer măsuri imediate.

Astăzi, aleșii județeni s-au întrunit în ședința lunară de consiliu. Pe tapet au fost puse mai mult teme de discuție, proiecte de hotărâri și totodată au fost ridicate probeme strigente ale județului. O parte a consilierilor opoziției s-au arătat foarte nemulțumiți de majorarea taxei la gunoi dar și de alte condiții paradoxale privind plata acestei utilități.

De cealaltă parte, reprezentanții grupului Ecoproces, cei care se ocupă de gestionarea deșeurilor la nivelul județului, spun că aceste costuri au fost stabilite de specialiști cu acordul ANRSC.

Mai mult decât atât, șefii de la Consiliul Județean spun că în spatele majorării tarifelor se află și creșterea salariului minim pe economie.

Tot în cadrul discuțiilor din cadrul ședinței, Victor Ivănescu a cerut explicații executivului de la Consiliul Județean privind reparația drumurilor județene. Același consilier reclamă și lucrări făcute de mântuială pe tronsoane reparate.

În cele din urmă, consilierii județeni au cerut măsuri concrete măcar pentru plombarea șoselelor județului.

În cadrul aceleași ședințe au fost cerute lămuriri și în privința achitării taxei pentru apa meteorică de către primăriile din județ. Șefii de la Nova Apaserv au explicat că este o reglementare la nivel național în acest sens care trebuie respectată.

Citeste si:

Facebook Comments