VIDEO! Cetățeni încurajați să sesizeze fraudele electorale

Sute de mii de botoșăneni sunt așteptați duminică la urne pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.Pentru ca procesul electoral să se desfășoare fără incidente, la datorie vor fi peste 1300 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, care vor asigura măsurile de pază şi protecţie a secţiilor de votare, dar și ordinea şi liniştea publică.

Totuși, dacă vor sesiza eventuale încălcări ale legii electorale, alegătorii sunt sfătuiți să anunțe acest fapt prin apel la 112.

Alegeri fără incidente. Asta își doresc toți cei angrenați în organizarea scrutinului de duminică. Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului Județean de poliție transmis că instituţiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne au luat toate măsurile, conform competențelor stabilite prin lege, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Preşedintele României, din data de 10 noiembrie 2019.

În ziua alegerilor, în tot județul Botoșani vor acţiona peste 1.300 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, care vor fi angrenați în activităţile dispuse pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.Angajații MAI vor asigura măsurile de pază şi protecţie a secţiilor de votare,dar vor acționa și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Totodată, poliţiştii vor desfășura activități în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral, astfel că alegătorii sunt sfătuiți de oamenii legii să sesizeze orice încălcare a legii electorale, prin apel la 112.

Citeste si:

Facebook Comments