VIDEO! Clinciuri între prefect și un primar

Abia instalat în funcție, prefectul și membrii cabinetului său au intrat deja în clinciuri cu un primar din județ. Alexandru Colbu și directorul cancelariei, Roxana Țurcanu, sunt acuzați de intimidare și control politic, după ce au trimis o adresă către toate primăriile din județ prin care solicită să fie informați despre data și ora desfășurării ședințelor de Consiliu Local. Solicitarea l-a scos din minți pe primarul de Dîngeni, care consideră că o astfel de pretenție este nejustificată, La polul opus prefectul spune doar că respectă legea .

Prefectul județului, Alexandru Colbu și directorul său de cancelarie, Roxana Anușca Țurcanu, l-au supărat rău pe primarul de Dîngeni, Cătălin Rotundu.

Nemulțumirea edilului de comună vine după ce de la prefectură a primit o adresă prin care i se cere să comunice lunar, ziua și ora convocării ședințelor de Consiliu Local. Pe adresă nu este specificat vreun articol de lege în baza căruia s-a făcut solicitarea iar Rotundu este deranjat de faptul că documentul este semnat de Roxana Țurcanu, director de cancelarie dar și președintele unui partid politic.

Mai direct, Rotundu este de părere că se încearcă debutul unei campanii electorale a partidului reprezentat de familia Țurcanu în comunele din județ prin intermeidul Prefecturii, instituție ce nu ar trebui să fie politizată.
După ce primarul de Dîngeni și-a făcut publică nemulțumirea, prefectul a explicat că solicitarea s-a făcut în baza legii și că își dorește să treacă prin fiecare unitate administrativ teritorială pentru a face cunoștință cu cei ce conduc micile comunități.

Întrebat dacă l-ar primi pe prefect la ședința de Consiliu Locla de la Dângeni, primarul a răspuns franc.

Citeste si:

Facebook Comments