VIDEO! Comuna în care elevii nu mai merg flămânzi la școală

Triști și flămânzi. Așa merg la școală sute de elevi din județul Botoșani. Impresionați de această realitate cruntă, după o amplă anchetă socială, autoritățile locale dintr-o comună botoșăneană s-au hotărât să ofere elevilor, o masă caldă chiar la școală. Au fost puși la bătaie banii folosiți pentru zilele comunei și alte activități de protocol, considerate inutile. În momentul de față, spun profesorii, mulți elevi sunt fericiți că pot mânca o bucată de carne în fiecare zi.


În județul Botoșani, sute de elevi se culcă flămânzi. Mulți copii de la țară nu au avut niciodată pachet la școală. Cu toate acestea trebuie să se concentreze la ore, cu burta goală.

În comuna Drăgușeni, în urma unei achete sociale s-a ajuns la concluzia că mulți copii nu au ce să mănânce la școală, iar acasă mănâncă carne aproape numai la sărbători. Din această cauză, autoritățile locale au decis să implementeze un program local și să dea elevilor o masă caldă, în fiecare zi la școală. Încă de anul trecut, copiii de grădiniță și cei de clasă primară au primit pachețel cu mâncare gătită, în pauza de masă.

Edilul localității spune că masa caldă este oferită din bugetul local. S-a renunțat la zilele comunei dar și la celebrul program laptele si cornul.


Cei mai fericiți de masa caldă sunt elevii de la Drăgușeni. Copiii mănâncă cu plăcere și spun că pot învăța mai bine, după o masă caldă. Mulți sunt bucuroși că și cei care nu au posibilități pot să mănânce alături de ei.

La rândul lor, profesorii spun că pentru elevii nevoiași, în special, programul cu masa caldă, este o adevărată binecuvântare. Mai ales că unii dintre ei, doar la școală se pot bucura de o bucată de carne. Alții veneau zile întregi fără pachet.

Programul va fi extins și la elevii de gimnaziu. Fiecare elev mănâncă de aproximativ 10 lei. În total sunt hrăniți peste 100 de elevi, zilnic, printr-o firmă de catering din apropiere.

Citeste si:

Facebook Comments