VIDEO! Consilieră trezită din amorțeală

Curiozități despre asfaltarea drumurilor, la Consiliul Județean! În dimineața zilei de joi, aleșii de la județ au participat la ședința ordinară. Deși majoritatea dintre cei 33 de consilieri județeni sunt foarte tăcuți și de puține ori au ceva de spus, ieri, lucrurile s-au dezmorțit ușor iar la capitolul interpelări, una dintre consiliere a cerut să fie informată în scris când se va asfalta drumul Flămânzi – Prăjeni și care este stadiul licitației pentru drumul strategic.

A primit și lămuriri: în cazul drumului ce duce spre Iași, prin Prăjeni, lucrările vor demara imediat ce vremea va permite iar în ceea ce privește drumul strategic, chiar joi, lucrările au fost scoase la licitație.

Majoritatea consilierilor județeni par a fi oameni timizi, care nu doresc să vorbească în public. Asta reiese din activitatea lor destul de redusă în ceea ce privește capitolul interpelări în cadrul Consiliului Județean. Deși a trecut deja jumătate din mandat, sunt consilieri care nu au luat nici măcar o dată cuvântul în Consiliul Județean și preferă doar să își asculte colegii mai curajoși și să ridice sau nu, mâna la vot. Dar, sunt ședințe în care se produc și excepții .

De pildă, în ședința de Consiliu Județean de joi, liberala Magda Roman a avut câteva curiozități legate de starea drumurilor județene.

Președintele Costică Macaleți a fost concediu de odihnă iar atribuțiile i-au fost preluate temporar de vicele Dorin Birta, care a încercat să ofere lămuriri. În cazul acestui drum a existat un proces în instanță iar abia la finele anului trecut situația s-a soluționat, iar lucrările vor începe în primăvară.

În ceea ce privește drumul strategic, lucrările au fost scoase la licitație chiar în cursul zilei de joi, 31 ianuarie. Prin acest proiect se vor asfalta 106 km de drum județean ce leagă mai multe localități. Termenul limită de depunere a ofertelor este 11 martie .

Dacă după finalizarea licitației va fi desemnată o firmă câștigătoare și nu voe exista contestații, vor demara lucrările.

Citeste si:

Facebook Comments