VIDEO! Consiliul Concurenței a decis soarta pentru Urban Serv

Primăria are mână liberă să delege serviciul de salubrizare a orașului către Urban Serv prin încredințare directă. Subiectul care a stârnit ample controverse a fost clarificat printr-un răspuns primit de la Consiliul Concurenței. În acest sens, trebuie întocmit un nou studiu de oportunitate de către specialiști din primărie și votat un nou proiect de hotărâre în Consiliul Local.

Urban Serv a fost pe punctul de a concedia aproximativ 100 de salariați. S-a ajuns în această situația odată cu expirarea contractului de salubrizare încheiat cu Primăria Botoșani. În timp ce primarul Cătălin Flutur milita pentru ca activitatea de salubrizare să fie scoasă la licitație, pentru că așa este legal, viceprimarul Cosmin Andrei a insistat ca Urban Serv să primească prin încredințare directă contractul, și asta, în condițiile în care societatea subordonată Consiliului Local nu ar fi reușit să câștige licitația din cauza dotărilor insuficiente.

În cele din urmă, situația a fost clarificată de Consiliul Concurenței.

În prezent există un studiu de oportunitate întocmit de angajații de la Serviciul Edilitare al Primăriei, însă nu unul favorabil pentru Urban Serv.

Între timp, pe site-urile de socializare, botoșăneni din diferite zone ale orașului se plâng că angajații de la Urban Serv nu ridică la timp gunoiul de pe platforme. O astfel de situație a fost semnalată la o platformă de pe strada Tudor Vladimirescu, iar acesta nu este un caz izolat.

Citeste si:

Facebook Comments