VIDEO! Controale ample în zonele aglomerate din Botoșani

Numărul mare de noi cazuri de coronavirus înregistrate saptamana trecută în România, l-a determinat pe Ministrul Sănătății să ceară controale serioase, mai ales în zonele turistice,, unde au ajuns zeci de mii de oameni. Astfel de controale s-au desfășurat de la finele săptămânii trecute și la Botoșani. Polițiștii, polițiștii locali, cei de frontieră, jandarmii, pompierii, și Protecția Consumatorilor au descins în zonele cu aglomerări de persoane. Controlorii au vrut să verifice dacă se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Controalele au început de vineri seară când mai multe terase din Botoșani, dar și mijloace de transport în comun au fost verificate de forțele de ordine. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale in valoare de peste 5.000 de lei. Acțiunile au continuat și în weekendul care tocmai s-a încheiat. În doar o singură zi au fost verificate 91 de obiective, și au fost date 128 de sancțiuni contravenționale in valoarea totală de peste 57.000 de lei.


Totodată se efectuează verificări și în trafic, fiind vizate transportul local, național și internațional, de persoane.


Potrivit autorităților, scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție, și bineînțeles respectarea celorlalte recomadări privind igiena personală, având în vedere numărul mare de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.


Echipele de control sunt formate din politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Directiei de Sanatate Publică si de la Protectia Consumatorului.


Pentru organizarea acestor acțiuni, in urmatoarele două săptamâni se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren, astfel că pe raza județului vor fi angrenate, zilnic peste 250 de efective.
Pentru a putea interveni rapid, a fost înființată linie TelVerde 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încalcare a normelor de protecție sanitară.
Astăzi la nival național au fost înregistrate 250 de noi cazuri de coronavirus.

Citeste si:

Facebook Comments