VIDEO! Controale de amploare, continuate şi în weekend

Controalele în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, au continuat şi în weekendul care tocmai s-a încheiat. Societăţile comerciale şi botoșănenii care au fost găsiţi nerespectând măsurile impuse de autorităţi au primit sancţiuni dure. Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, în urma acţiunilor de verificare au fost aplicate sancţiuni de peste 40.000 de lei.

Vremea frumoasă, timpul liber şi dorinţa de a petrece alături de familie şi prieteni îi scot pe botoşăneni la terase. Însă, situaţia pandemiei de Coronavirus le cam dă bătăi cap. Unii proprietari de societăţi comerciale au uitat să îi înştiinţeze pe clienţi de măsurile pe care trebuie să le aibă în vedere, iar cetăţenii au cam omis de purtarea măştii şi respectarea distanţării fizice. Botoşănenii prinşi pe picior greşit au fost nevoiţi să se mute la o masă diferită pentru a evita o situaţie neplăcută.

Peste 160 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului, au participat la acţiunile de avertizare şi controlare din acest weekend.

Au fost verificate 153 de societăţi comerciale şi aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale, de peste 36.000 de lei. De asemenea, au fost verificate şi mijloacele de transport în comun, iar călătorii au fost atenţionaţi, iar măsurile au fost verificate.

Şi vineri forţele de ordine au controlat terasele, pieţele, târgurile, centrele comerciale şi locurile aglomerate. Cu două zile în urmă, au fost verificate 121 de obiective. În urma neregulilor depistate au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.500 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments