VIDEO! Copii instituționalizați, pozitivi pentru Covid

Copii dintr-un centru de plasament din judeţ, confirmaţi pozitiv pentru Covid-19. Este vorba despre doi adelescenți, de 13 şi 15 ani, aflaţi într-un centru de plasament. Tinerii au fost plecaţi din cămin pentru a petrece timp cu rudele, însă când s-au întors şi au fost testaţi, rezultatul a ieşit pozitiv. Minorii se află în spital de marţi. Autoritățile județene au anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate două decese şi şapte noi cazuri de infectări.

Doi copii, confirmaţi cu Covid-19, în spital de 3 zile. Cei doi puşti, de 13 şi 15 ani, sunt dintr-un centru de plasament din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Botoşani. Tinerii au fost învoiţi pentru a vizita nişte rude, însă când au revenit au fost testaţi, conform procedurilor pentru Coronavirus. Surprinzător, rezultatul a ieşit pozitiv.

Reprezentanţii centrului au intervenit imediat, copiii fiind duşi la spital pentru a fi trataţi şi pentru a evita infectarea altor persoane din centru. Aceştia se află de marţi în spital, fiind supuşi tratamentelor specifice.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Botoşani, au fost înregistrate două decese. Este vorba despre o femeie de 82 de ani, dializată. Dar şi de un bătrbat de 97 de ani, care suferea şi de boli cardio-vasculare şi bronhopneumopatie cronică obstructivă. De ieri şi până astăzi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Botoşani au raportat 7 noi cazuri de infectări. În total, Botoşaniul a înregistrat 1.166 de botoşăneni infectaţi cu SARS-COV-2. Numărul deceselor a ajuns la 85.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 1.356 de noi cazuri, numărul total ajungând la 49.591 de infectări. Din acest total, 26.609 români s-au vindecat, iar 2.304 au decedat.

Citeste si:

Facebook Comments