VIDEO! Copiii vor la şcoală, iar autoritățile prezintă incertitudini

“Vrem la şcoală!” Asta strigă copiii, profesorii şi părinţii, pe lângă ei. Autorităţile însă pun revenirea la şcoală pe lista de aşteptare şi ne prezintă doar incertitudini. Sătuli de aceeaşi placă, de aceleaşi informaţii transmise zilnic, o parte din cetăţeni au luat iniţiativă. În mediul on-line, pe site-urile de socializare circulă o petiţie prin care se doreşte revenirea la şcoală, ca altădată, a elevilor. Într-o lună, petiţia a strâns deja aproape 13.000 de voturi.

Toată lumea a devenit indignată de probabilitatea amânării anului şcolar în format fizic. Unii nici nu vor să mai audă de orele on-line, care adesea dau bătăi de cap atât elevilor, cât şi profesorilor şi părinţilor. De la începutul lunii trecute, o mână de oameni sătui până peste cap de presupuneri şi incertitudini au pus osul la treabă. A fost formulată o petiţie ce are ca scop revenirea la cursurile din şcoli, elevii să poată socializa din nou cu profesorii şi colegii, să poată învăţa mai uşor.

Petiţia intitulată “Să meargă elevii la şcoală în septembrie 2020!” a strâns aproape 13.000 de voturi. Şi asta într-o lună de zile. Mai exact, de pe 19 iunie când a fost făcută publică pe site-urile de socializare, petiţia a strâns 12.985 de voturi.

Botoşănenii întrebaţi dacă ar trebui să se meargă în continuare cu orele on-line sau şcoala “tradiţională” nici nu au mai stat pe gânduri. Scurt şi la obiect, au spus că vor să îşi vadă copiii, respectiv nepoţii la şcoală din toamnă.

Cei mai supăraţi ar fi cei micuţi dacă nu se vor întâlni cu învăţătoarea, cu profesorii şi cu colegii.

În vizitia făcută de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, la Botoşani, acesta a fost întrebat care ar fi şansele ca din toamnă să ne vedem copiii în băncile clasei. Acesta a pus situaţia sub semnul întrebării.
Cetăţenii sunt nemulţumiţi de activitatea educaţională din cadrul Şcolii On-line.

Citeste si:

Facebook Comments