VIDEO! Copil sufocat în geamul maşinii

Eveniment îngrozitor la Botoşani. Un copil de doar doi ani jumătate a ajuns la spital după o joacă nesupravegheată. Micuţul se juca în maşina părinţilor, fiind supravegheat de bunică, însă într-un moment de neatenţie, s-a trezit că cel mic se sufoca în geamul autovehiculului. După ce bunica a sunat la 112, pacientul a fost transferat în stare gravă la un spital din Iaşi. Nu este primul astfel de eveniment petrecut în ultima perioadă. De aceea, autorităţile le recomandă părinţilor şi bunicilor să fie mult mai vigilenţi.


Un copil de doi ani jumătate s-a sufocat în geamul maşinii şi a ajuns la spital în stare gravă. Asta s-a întâmplat marţi după-amiază, în satul Slobozia, din comuna Mihălăşeni. Băieţelul se afla în curtea casei şi se juca în maşină, ca în multe alte dăţi, fiind în grija bunicii. Într-un moment de neatenţie, acesta aflat pe scaunul din faţă a scos capul pe geamul maşinii şi a atins, din greşeală, butonul care acţionează geamul portierei.

Capul micuţului a fost prins între sticla geamului şi partea de sus a uşii. Fiind ştrangulat, băiatul nu a mai apucat să ţipe şi a leşinat. Bătrâna l-a găsit pe copil abia după câteva minute, după care l-a eliberat şi dus în casă. Părinţii lui erau pe drum, iar starea de semiconştienţă în care l-a găsit pe micuţ a îngrozit-o pe mamă, care a sunat imediat la 112.

Fiind un caz grav, de la Botoşani a fost trimis un echipaj SMURD, dar şi o ambulanţă cu asistent pentru ca micuţului să îi fie acordate îngrijiri medicale între timp. Cadrele medicale au realizat cât de gravă era starea copilului şi au cerut imediata transferare la Spitalul “ Sfânta Maria” din Iaşi, deoarece avea hipoxie cerebrală. Iar în drum spre Iaşi a suferit un edem pulmonar, nu putea să respire şi avea saturaţie scăzută de oxigen. În momentul de faţă, micuţul se află internat pe secţia de reanimare a spitalului din Iași.

Autorităţile trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte supravegherea celor mici, deoarece nu este singurul caz, petrecut într-un timp relativ scurt. În urmă cu câteva zile, un copil a ajuns la spital cu gâtul în ţepuşa unui gard de sârmă. Cu câteva săptămâni în urmă, un copil,dintr-un cartier din Săveni, a căzut într-o fântână neacoperită .

Citeste si:

Facebook Comments