VIDEO! Copila care a lupta cu soarta și a învins

VIDEO! Copila care a lupta cu soarta și a învins

Un copil, greu încercat de viață, căruia medicii nu-i dădeau nicio șansă la supraviețuire, oferă o lecție impresionantă de ambiție și curaj. Oana Silivăstru, o tânără de 16 ani născută cu paralizie cerebrală, deși bolnavă și chinuită prin spitale,a ajuns o elevă de 10 pe linie. Are un dulap plin de medalii și nicio notă de 9. Visul ei este să devină programator. Rămâneți alături de Somax TV pentru a descoperi povestea excepțională a copilei care a luptat cu soarta și a învins.

Oana Silivăstru s-a născut acum 16 ani la Dorohoi. A venit pe lume prematur, la numai 6 luni iar doctorii i-au dat nota 2 și nici o șansă de supraviețuire. Cu toate acestea micuța s-a decis să lupte și numai că a trăit dar a reușit să devină un adevărat fenomen al învățământului din județul Botoșani, o tânără elevă de liceu cu nota 10 pe linie. De mică Oana a trebuit să lupte mereu. În special cu propriile limite. Din naștere are paralizie cerebrală dar și alte probleme asociate. Nu putea să meargă. A umblat de mică prin spitale, a îndurat operații. Mama acesteia îi cunoaște bine chinul dar și puterea de luptă.

De altfel Oana a fost cea care a dat forță tuturor celor din jurul ei. Inclusiv mamei.

Deși s-a luptat cu boala și nu a primit șanse de supraviețuire Oana a demonstrat tuturor că se poate în orice condiții. Cu o inteligență sclipitoare a reușit să obțină zece pe linie încă din clasa a V a. Nu are nicio mediu de 9 și a mers la școală alături de ceilalți copii în ciuda dizabilităților. Iar secretul, spune Oana constă în muncă, perseverență și iubire de învățătură.

Pe lângă rezultatele extraordinare la învățătură Oana are și numeroase medalii și diplome obține la diferite concursuri școlare. Deși este pasionată mai mult de matematică, fizică și informatică, merge la olimpiade și la limba și literatura română.

Pasiunea Oanei este informatica. Are rezultate foarte bune și speră să ajungă programator.

Dar cel mai mare vis al Oanei este să aibă un viitor și să devină independentă, să poată să arate tuturor că se poate și din scaunul cu rotile sau din cadrul metalic.

Din cauza problemelor de sănătate, tânăra dorohoiancă duce o viață mai retrasă, uneori fiind ținta discriminărilor. Se refugiază însă în pasiunea ei pentru citit.

Ultima operație a Oanei a avut în 2019 și tânăra se poate deplasa cu ajutorul unui cadru metalic. Ar mai avea nevoie și de alte intervenții chirugicale dar familia este greu încercată din punct de vedere financiar.

Cazul a intrat și în atenția Simonei Elena, inimoasa polițistă de frontieră din Dorohoi care-i ajută pe toți cei aflați în necaz. A mediatizat cazul tinerei și speră să strângă cât mai mulți bani pentru a o trimite la o operație în străinătate.

Oana ar mai avea nevoie de ore de terapie de recuperare, inclusiv în stațiuni.

Oricine dorește să o ajute poate dona în contul mamei Silivăstru Angela la BRD în contul RO35BRDE070SV19168550700- lei
RO20BRDE070SV45961220700-euro. Totodată mama fetei poate fi contactată la numărul 0742810891 sau pe Simona Elena la 0762225673.

Citeste si:

Facebook Comments