VIDEO! Corupție combătută prin afișe în spitale și instituții

”Tu poți face lumină”. Acesta este mesajul unei ample campanii derulate de Direcția Generală Anticorupție în spitalul Județean Mavromati din Botoșani, dar și în alte instituții publice. Spitalul județean a fost inclus în această campanie, după ce în urmă cu câteva săptămâni unitatea spitalicească a fost clasată pe locul 11 într-un top al mitei în spitalele din România.

În urmă cu câteva săptămâni Spitalul Județean Mavromati din Botoșani era inclus într-un top al mitei în unitățile spitalicești din România, de portalul Anti-Bribery Synergy. Asta după ce mai mulți pacienți din județ au răspuns că li s-au cerut bani sau atenții din partea medicilor sau asistentelor.

În urma acestui clasament, și pentru a se preveni astfel de situații, Direcția Generală Anticorupție va derula o campanie în unitatea spitalicească. Astfel că pe toate secțiile spitalului vor fi lipsite afișe cu mesajul : ”Tu poți face lumină, sună la Call center Anticorupție”

Campania, care se va desfășura și în alte instituții publice din județ, a fost prezentată și în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Campania Direcției Generale Anticorupție se desfășoară în perioada 1 octombrie -31 decembrie 2019. Cei care vor să semnaleze o faptă de corupție o pot face sunând la numărul de telefon 0800.806.806.

Citeste si:

Facebook Comments