VIDEO! Creştinii îi cinstesc astăzi pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Creştinii îi cinstesc astăzi pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii celor care au greşit faţă de Divinitate şi faţă de ei înşişi. O sărbătoare importantă care a fost așteptată de mulți credincioși cu post și rugăciune. Astăzi zeci de credincioși au mers la Biserica ce poartă hramul sfinților apostoli Petru și Pavel și au participat la sfânta liturghie.

Sărbătoare importantă pentru creştinii ortodocşi. Astăzi, pe 29 iunie, enoriaşii s-au adunat la Biserică pentru a-i sărbători pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Cu măsurile speciale de siguranţă în contextul pandemiei de Coronavirus, botoşănenii au ascultat cu mare drag slujba de la Biserica “Petru şi Pavel”, din Botoşani. Sărbătoarea a fost precedată de două săptămâni de post.

Din bătrâni, se spune că dacă te rogi în această zi, vei fi ascultat şi vei avea parte de bunăstare tot anul. Tradiţiile spun că Apostolul Petru este stăpânul lupilor, iar aceştia nu îndrăznesc să facă vreo stricăciune oamenilor fără încuviinţarea Sfântului. Acesta mai are în păstrare şi cheile de la Porţile Raiului. În ziua Cincizecimii, după predica Sfântului Petru, se botează trei mii de persoane. Sfântul Petru a fost răstignit pe cruce, cu capul în jos, pe 29 iunie.

Cât despre Sfântul Apostol Pavel, acesta a luptat împotriva creştinilor, însă într-o clipă, Pavel s-a transformat, brusc și misterios, din persecutor în misionar, apostol al lui Hristos. De asemenea, el a mai participat şi la trei mari călătorii misionare şi a scris 14 epistole care se regăsesc în Sfânta Scriptură. Sfântul Apostol Pavel a fost decapitat la porunca regelui Nero, în ziua de 29 iunie.

Superstiţiile spun că astăzi vor apărea licuricii, care îi ghidează pe cei pierduţi în păduri sau munţi. Aceştia ar fi, de fapt, scântei provenite din biciul Sfântului Petru. În această zi se dă de pomană pentru morţi, iar femeile trebuie să ofere vecinilor sau săracilor mâncare gătită, dar şi vase de lut pline cu apă. Oamenii nu au voie să munceasă la câmp şi nici în gospodării.

Citeste si:

Facebook Comments