VIDEO! Criză de angajați la Muzeul Județean

Salariile prea mici lasă muzeul fără angajați. Șefii de la Muzeul Județean spun că se confruntă cu o criză de personal fără precedent. Din cauza veniturilor în bătaie de joc, doi arheologi au plecat, iar în locul lor nu se prea înghesuie nimeni să vină. În acest context multe activități ale muzeului au de suferit.

Angajații multor instituții de cultură, printre care și cei de la Muzeul Județean continuă să fie plătiți în bătaie de joc. Salariile nu au crescut de mult iar din această cauză nimeni nu se mai înghesuie să lucreze ca arheolog, muzeograf sau restaurator.

Din această cauză, cel puțin la Botoșani, este un deficit important de personal. Din cauza salariilor proaste, numai anul trecut au plecat doi arheologi pentru a se angaja în alte domenii.

În plus, angajații de la muzeu, mai ales cei care lucrează cu substanțe periculoase nu au primit nici sporul aferent, de care se bucură însă alți slujbași ai statului.

În aceste condiții anumite activități ale muzeului sunt deja afectate. Doar un singur post de arheolog va fi scos la concurs.

Muzeul a căutat să angajeze și un inginer civil pentru întreținerea clădirilor dar nu s-a prezentat nimeni la concurs din cauza salariului prea mic.

Citeste si:

Facebook Comments