VIDEO! Cum recuperează elevii pe timp de COVID-19

Pe timp de COVID-19 elevii de la țară nu au timp să se plictisească. Fac lecții online pe rețelele sociale și totodată dau o mână de ajutor părinților la muncile gospodărești. Cei mai preocupați de lecții sunt elevii de clasa a VIII a care sunt nevoiți să se pregătească singuri pentru Evaluarea Națională.

Odată cu epidemia de coronavirus, cursurile școlilor din toată țara au fost suspendate. Elevii au rămas acasă și pentru a nu pierde materia, sunt nevoiți să recupereze din fața calculatorului. Elevii de la țară fac lecții online,pe rețele sociale spun de exemplu autoritățile locale din Hilișeu Horia.

Foarte mulți elevi sunt nevoiți să se descurce singuri. Mai ales cei de clasa a VIII fac exerciții susținut pentru a face față Evaluării Naționale.

Aceștia spun că au la dispoziție doar manualele, sfaturile colegilor și ale profesorilor. Nu există o platformă online care să faciliteze orele în direct.
Elevii de la țară pot spune orice, dar numai că se plitisesc nu. Când termină cu temele își ajută părinții în gospodărie. Oamenii din sat profită de vremea frumoasă pentru a pregăti culturile. Iar ajutorul elevilor în vacanță forțată este binevenit.

Elevii vor sta acasă cel puțin până pe 6 aprilie. Dar șederea acasă se poate prelungi dacă evoluția epidemiologică nu este favorabilă.

Citeste si:

Facebook Comments