VIDEO! Cum s-au bătut autoritățile pe o casă care nu era de vânzare

Detalii incredibile privind ultimele isprăvi de dosarele x făcute de autoritățile din Botoșani. Consiliul Județean și Primăria riscă să fie dați în judecată după ce au vrut să cumpere aproape cu forța, o casă monument care nu era de vânzare. Și culmea, care aparține unui minor.  Cel puțin asta sugerează reprezentanții proprietarului, deciși să se adrese instanței. Mai ales că  minorul a fost afectat emoțional de cele întâmplate.  În plus motivele pentru care șefii de la Primărie și Consiliul Județean au vrut să cumpere casa sunt considerate de specialiștii din diferite domenii total nejustificate.

De aproape două săptămâni la Consiliul Județean și Primăria Botoșani se întâmplă lucruri demne de filmele științifico-fantastice și pe alocuri chiar de cascadorii râsului. Pe scurt, ambele instituții au vrut să-și exercite dreptul de preemțiune și să cumpere, cu buzunarele goale, o clădire de patrimoniu care nu era scoasă la vânzare. Dacă nu v-am convins, vă mai putem spune că aceleași instituții au refuzat să o cumpere, acum 9 ani când chiar era de vânzare.

Ca să ne înțelegem, au făcut totul pe dos. În plus nici primarul Cosmin Andrei și nici președintele Consiliului Județean Doina Federovici, nu pare că s-au sinchisit măcar să întrebe proprietarul, un minor, dacă vinde sau nu, ca să nu-și mai bată capul nimeni degeaba. În schimb au făcut un lobby fantastic pentru cumpărarea unui imobil care, repetăm, nu era de vânzare.

Este bineînțeles vorba despre Casa Mavrocordat, monument de secol XIX în care a funcționat grădinința 24. Culmea, de faptul că proprietarul nu a scos casa la vânzare știau și consilieri dar și directori de instituție. Adică, aproape toată lumea.

În plus, motivele invocate de Cosmin Andrei și Doina Federovici pentru achiziționarea casei sunt considerate total nerealiste de autoritățile din diferite domenii. Primăria Botoșani dar și Consiliul Județean doreau să cumpere o casă de patrimoniu, ce necesită reparații capitale, fără să aibă măcar un buget alocat.

Și asta în condițiile în care întreaga investiție s-ar ridica la câteva milioane de euro. Reprezentanții Inspectoratul Școlar de exemplu spun că dorința lui Cosmin Andrei de a face o grădiniță în casa Mavrocordat este aproape de domeniul fantasticului, în secolul XXI și cu banii de care dispune Primăria.

Același lucru este confirmat și de Dănuț Huțu, un specialist în domeniul patrimoniului. Mai ales că în 2012, atât Primăria cât și Consiliul Județean nu au dorit să-și exercite dreptul de preemțiune asupra aceluiași imobil, la prima înstrăinare.

Adică când a avut ocaiza să o cumpere, aceste instituții nu au făcut-o, din același motive, investiția era prea mare.

Mai mult decât atât, li se sugerează șefilor de la Primărie și Consiliul Județean să aibă grijă mai bine de cofinanțările proiectelor necesare comunității dar și de investițiile strigente și să nu încerce să arunce milioanele de euro pe care nici nu le au în clădiri care deasemenea nu sunt de vânzare.

Reprezentanții proprietarului clădirii susțin că vor să acționeze în judecată atât Primăria Botoșani cât și Consiliul Județean. Mai ales că în urma acestor demersuri și dispute, proprietarul minor al clădirii a fost afectat emoțional, existând temerea că poate fi lăsat fără casă, deși nu o scosese la vânzare.

Citeste si:

Facebook Comments