VIDEO! Cum se obține un 10 perfect la BAC

Un 10 perfect la Bacalaureat. Pentru cei mai mulți dintre candidații la examenul maturității este doar un vis imposibil de atins. Nu însă și pentru Carina Petcu, o tânără dorohoiancă care a obținut nota maximă la toate probele de examen. Acum se pregătește pentru facultate, dar nu înainte de a împărtăși o parte de secretele reușitei la Bac.

În acest an, după focul examenului maturității, învățământul botoșănean se poate mândri cu 7 eleve care au obținut 10 pe linie la Bacalaureat. Una dintre acestea este Carina Petcu, elevă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Înainte de a pleca într-o binemeritată vacanță, Carina a fost de acord să ne dezvăluie o parte din secretele reușitei la Bac.

În primul rând, spune eleva botoșăneancă, pentru ca BAC-ul să nu devină un prag greu de trecut, orice elev trebuie să învețe constant pe toată perioada liceului. Pur și simplu să fie atent la ore și să-și facă temele. Totodată, învățatul mecanic sau tocitul nu este o soluție, mărturisește Carina.

Deși este o elevă de 10 pe linie, Carina spune că nu și-a sacrificat viața de adolescent. Din contră a reușit să îmbine armonios învățatul cu distracția.

După vacanță, Carina Petcu va merge la Cluj unde va urma cursurile facultății de informatică. Tânăra botoșăneancă spune că a ales să rămână în România.

Alături de Carina au mai obținut media 10 la Bac încă trei eleve de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu, o elevă de la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, una de la Liceul ”Mihai Ciucă” de la Săveni dar și o tânără de la Colegiul Național ”Grigore Ghica” Dorohoi.

Citeste si:

Facebook Comments