VIDEO! Cutremure și accidente, miercuri pe Pietonal

Două cutremure, accident în parcarea unui hotel , incendiu la Cinema Unirea dar și alte dezastre, vor înspăimânta mâine Botoșaniul. Din fericire, este vorba de un scenariu pus la punct de Inspectoratul pentru Situații de Urgență în cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în caz de situații de urgență.Exercițiul va avea loc în jurul prânzului pe Pietonalul Unirii, la Cinema Unirea și al hotelul din vecinătate.

Se anunță o adevărată desfășurare de forțe miercuri, între orele 12,00-14.00 . Potrivit unui scenariu stabilit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în urma a două cutremure de pământ se produc mai multe situații de urgență în incinta unui hotel din capătul Pietonalului Unirii dar și a cinematografului cum ar fi incendii, prăbușirea unor elemente de construcție, avarii la instalațiile de utilități.

La fața locului vor ajunge pentru intervenții salvatorii de la ISU, împreună cu polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului General de Aviație Iași, militari și ambulanțieri. Aceștia vor avea misiunea de a salva victimele.

Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

Totodată, în cadrul simulărilor va fi verificat modul de punere în aplicarea Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Citeste si:

Facebook Comments