Dacă arunci gunoi, rămâi fără maşină

Dacă arunci gunoi, rămâi fără maşină

Măsuri suplimentare pentru stoparea poluării mediului. Dacă la început cetăţenii care aruncau gunoi la voia întâmplării din autovehicul se alegeau doar cu o amendă, acum aceştia pot să îşi ia “la revedere” de la maşină. Pentru că astfel de situaţii sunt des întâlnite, autorităţile se văd nevoite să ia măsuri mai drastice în cazurile de faţă.

Tot mai mulţi cetăţeni confundă carosabilul, terenurile sau trotuarele cu coşurile de gunoi. Dacă până acum şoferii riscau să primească doar o amendă pentru acest fapt, acum lucrurile stau diferit. De la mijlocul lunii mai legea s-a schimbat, iar comisarii Gărzii de Mediu au dreptul să ia măsuri dure. De aceea, cetăţenii trebuie să fie mai vigilenţi şi bineînţeles, să respecte regulile cu stricteţe. Comisarii Gărzii de Mediu au posibilitatea să îi lase pe cetăţeni fără maşină dacă îi surprind aruncând în natură gunoaie sau chiar în timp ce se află în trafic aruncă de pe geam mucurile de ţigară şi ambalajele.

De asemenea, pentru astfel de acţiuni, comisarii vor fi însoţiţi de forţele de ordine pentru a le putea cere cetăţenilor prinşi în fapt să se legitimeze.

Este adevărat că persoanele sancţionate pot contesta sancţiunea în instanţă, însă dacă judecătorul le dă dreptate comisarilor, maşina confiscată va fi scoasă la vânzare de către stat.

Autorităţile competente trag un semnal de alarmă în rândul oamenilor care aveau astfel de obişnuinţe. Şi asta pentru că aceste cazuri sunt într-un număr tot mai mare.

Citeste si:

Facebook Comments