VIDEO! De la agonie la extaz la penultima probă a Bacalaureatului

Mai au doar un singur hop și au scăpat de Bacalaureat. Cei peste 2500 de absolvenți de clasa a XII a din Botoșani au susținut astăzi și penultima probă a examenului maturității. Mai precis este vorba de proba obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie. Cum era de așteptat, elevii care nu au legat cartea de gard s-au bucurat astăzi la ieșirea din sala de examen, ceilalți se gândesc deja cu tristețe, la sesiunea a doua.

De la începutul săptămânii, absolvenții de clasa a XII a înscriși la Bac au intrat în focurile examenelor scrise. După proba, de luni, la limba română, cei peste 2500 de absolvenți înscriși au susținut și cea de-a doua probă, la materia obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie. Elevii de la liceele de elită și în general carei care au învățat în mod constant în cei patru ani de liceu, au ieșit bucuroși din sala de examen după ce au rezolvat subiectele la matematică.

Au fost însă și cei cărora subiectele la matematică le-au dat bătăi de cap și îi fac să se gândească cu îngrijorare la rezultate.

Elevii care se așteaptă deja la note de top, ne-au dezvăluit și secretele reușitei la Bac. Ingredientele esențiale ar fi implicarea profesorilor, atenția sporită la orele de curs și munca individuală.

Totodată după absolvirea celor 12 clase, unii elevi nu au foarte multe cuvinte de laudă la adresa sistemului românesc de învățământ sau pur și simplu și-ar fi dorit mai mult de la acesta.

Vineri, absolvenții înscriși la Bac vor susține și ultima probă. Mai precis este cea la alegere a profilului sau specializării iar elevii au de ales între o mulțime de materiii învățate de-a lungul celor patru ani de liceu.

Citeste si:

Facebook Comments