VIDEO! Distrugeri masive provocate de inundatii

Inundațiile au făcut ravagii în nordul județului Botoșani. Sute de hectare de culturi agricole, sute de kilometri de drum, zeci de poduri și numeroase locuințe au fost distruse de viitură. Practic agoniseala de-o viață a numeroase familii din satele de pe malurile Prutului a fost luată de ape. Autoritățile statului dau însă asigurări că oamenii vor fi despăgubiți pentru pierderile suferite.

De parcă epidemia de COVID-19 nu ar fi fost suficientă, natura a lovit puternic județul Botoșani. Ploile abundente din luna iunie au provocat inundații masive în județul Botoșani, mai ales pe afluenții Prutului. Distrugerule sunt semnificative, arată și Prefectura Botoșani. De altfel, după potolirea viituri, primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a dispus constituirea de comisii pentru evaluarea pagubelor.

Totodată conform datelor colectate de comisii în teren, zeci de familii și-au pierdut locuințele. Majoritatea au fost grav afectate de apele ieșite din matcă. Și pentru această situație se propune la Guvern despăgubirea proprietarilor.

Cel mai grav afectate au fost culturile agricole, iar producătorii s-au trezit, după o muncă grea, în pragul falimentului. Reprezentanții Direcției Agricole spun că și în momentul de față specialiștii evaluază pagubele, iar fermierii vor fi despăgubiți.

În momentul de față se estimează că au fost pierderi de peste 9 milioane de lei. Pericolul inundațiilor încă nu a trecut, Botoșaniul fiind din nou sub incidență de cod galben pentru ploi.

Citeste si:

Facebook Comments