VIDEO! Două tone de produse alimentare confiscate în Piața Centrală

Nereguli grave descoperite de oamenii legii, inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară și comisarii de la Protecția Consumatorilor în Piața centrală și în Hala de setinată comercializării de diverse produse. În urma controlului efectuat ieri au fost confiscate peste două tone de produse alimentare. Potrivit oamenilor legii, comercianții nu deţineau documentele legale de provenienţă a mărfurilor, nu aveau declaraţii pentru respectivele produse, și mai grav, acestea erau comercializate în condiţii neconforme.


Cantități însemnate de dulciuri, conserve, produse de patiserie, dar și de uz casnic, puse la vânzare în Piaţa Mare şi în Hală destinată comercializării de diverse produse au fost retrase de la vânzare de oamenii legii.

Peste două tone de produse alimentare au fost confiscate, în urma controlului efectuat ieri de oamenii legii, împreună cu inspectori de la Direcția Sanitar Veterinară și comisari de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor.

Potrivit polițiștilor, comercianții care au rămas fără marfă, nu au respectat condiţiile de expunere la vânzare a produselor, nu deţineau documentele necesare de justificare a provenienţei mărfurilor. Mai mult, produsele erau neetichetate, iar vânzătorii nu aveau nici declaraţii de conformitate pentru respectivele produse. Niciun comerciant nu a fost iertat de poliţişti, astfel că 16 dintre cei verificaţi au fost sancţionaţi contravenţional.

Toate produsele confiscate, în valoarea de peste 37.000 de lei, au fost transportate către o unitate specializată pentru neutralizarea deşeurilor. Acţiunea de ieri a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a vizat prevenirea și combaterea activităților comerciale ilegale, dar şi protejarea sănătății populației.

Citeste si:

Facebook Comments