VIDEO! Drama sri-lankezilor continuă

Drama sri-lankezilor care au fost angajați la o firmă din Botoșani este departe de a se fi încheiat. După ce au fost concediați în plină pandemie de patronul unei firme de confecții din județ și mai apoi carantinați de autorități,jumătate de lună, asiaticii ar fi fost și abandonați pe aeroportul din București,fără posibilitatea de a se întoarce acasă. Confecționerii din Sri Lanka, au fost trimiși la București cu știrea autorităților din Botoșani.

În urmă cu două săptămâni, 36 de cetățeni din Sri Lanka, angajați la o fabrică de confecții din județul Botoșani au fost concediați în bloc iar secția închisă. Decizia ar fi fost luată de patroni după ce o parte a angajaților au fost depistați pozitiv la COVID-19. Oamenii rămași fără contracte au plecat cu un autocar al firmei, părăsind județul fără știrea autorităților. Au fost întorși și carantinați 12 zile.

Fără loc de muncă și izolați oamenii au mai trăit o pățanie nefericită, în urmă cu doar câteva zile. Mai precis, după carantină au fost trimiși la București și se plâng aceștia abandonați pe aeroport. Nu aveau nici posibilitatea de a se întoarce acasă, aeroportul din capitala statului Sri Lanka fiind închis. Autoritățile din Botoșani spun că cetățenii din Sri Lanka au plecat de bună voie de la Botoșani.

Mai mult decât atât, spun reprezentanții Prefecturii au refuzat să se reangajeze la Botoșani, deși au primit o nouă ofertă de la patroni și au dorit să meargă să caute locuri de muncă în București.

Autoritățile din Botoșani spun că după ce sri-lankezi au ajuns în autocare nu au mai știut nimic de intențiile lor. Pe drum aceștia s-ar fi răzgândit și ar fi dorit să plece la muncă în Italia sau Germania.

La rândul lor autoritățile sanitare spun că au fost îndeplinite toate formalitățile legale și că în timpul carantinei confecționerii au fost bine tratați.

În momentul de față are loc o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt în cazul sri lankezilor de la Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments