VIDEO! Drumul strategic și ”greaua moștenire”

Parcurs anevoios pentru drumul strategic. Proiectul cu bani europeni ce avea să îmbrace în asfalt peste 100 de km de drumuri județene nu a fost deloc atractiv pentru asfaltatori. Firmele nu s-au înscris la licitație deși prețul pentru un singur km de covor asfaltic este de aproximativ 600 000 de euro. Consiliul Județean pregătește din nou documentele iar proiectul va fi scos la licitație pentru a treia oară.

Greaua moștenire, drumul strategic, bate din nou pasul pe loc. Deși vechea administrație a Consiliului Județean susținea că a lăsat într-un sertar un proiect la cheie pentru salvarea infrastructurii județene, se pare că realitatea arată diferit iar sertarul s-a pierdut în neant. Consiliul Județean a scos pentru a doua oară la licitație contractul pentru asfaltarea a peste 106 km de drum dar niciun asfaltator nu și-a manifestat interesul pentru a câștiga contractul de peste 60 de milioane de euro.

Vicepreședintele Birta, care a preluat atribuțiile președintelui Macaleți, a făcut astăzi o trecere în revistă a pașilor parcurși atât de vechea cât și de actuala administrație pentru ca acest proiect să fie pus în mișcare. În linii mari, foștii șefi de la Consiliul Județean au reușit să contureze pe o hartă drumurile ce vor fi asfaltate și să transmită pentru publicare în SEAP documentația de atribuire pentru achiziția serviciilor de elaborare a documentației tehnico economice. Ulterior, legislația s-a schimbat, s-a schimbat și administrația .

Situația este cu adevărat paradoxală în condițiile în care, Consiliul Județean Botoșani, oferă cea mai mare sumă pe kilometru de asfalt turnat și totuși firmele de profil nu vin la licitație. Mai precis, un constructor ar fi primit cu aproximație 600 000 de euro pentru fiecare km de asfalt.

Șeful de la județ susține că face tot posibilul pentru ca finanțarea europeană, ce depășește 60 de milioane de euro să nu se piardă, iar proiectul va fi scos din nou la licitație .

Dacă nici a treia oară nu va fi cu noroc, Birta susține că va începe asfaltările pe tronsoanele care ar fi trebui reparate cu bani europeni. Finanțarea expiră în 2023, motiv pentru care mai există o șansă.

Citeste si:

Facebook Comments