VIDEO! DSP cere bani pentru reabilitarea sediului de pe Marchian

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Botoşani a solicitat ajutor financiar din partea Ministerului Sănătăţii pentru a pune pe picioare fostul sediu al instituţiei, de pe strada Marchian. Această clădire este totodată inclusă şi pe lista patrimoniului naţional. Motiv pentru care autorităţile vor să îi menţină arhitectura.

Actuala conducere a Direcţiei de Sănătate Publică a făcut anul trecut o solicitare către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru a reabilita fostul sediu al instituţiei. Clădirea, aflată într-o stare avansată de degradare, se află pe strada Marchian din municipiul Botoşani.

Clădirea face parte din patrimoniul naţional, iar autorităţile vor să îi păstreze frumuseţea arhitecturală. De asemenea, directorul DSP a făcut anul acesta o nouă solicitare cu privire la această clădire.

Sediul Direcţiei de Sănătate Publică a fost mutat în actuala clădire în urmă cu 10 ani. De atunci, clădirea de pe strada Marchian nu a mai fost întreţinută sau îngrijită, existând riscul să cadă elemente de tencuială atât în interiorul clădirii, cât şi în exteriorul acesteia.

Citeste si:

Facebook Comments