VIDEO! Eleva de la țară, copil de 10 pe linie la școală

Cum ar fi să termini toți anii de școală cu 10 pe linie? O întrebare la care puțini elevi din țară ar putea să răspundă, probabil în ultimii 10 ani. Cu atât mai puțin, din mediul rural. Cu toate acestea o fată de la țară din județul Botoșani știe cel mai bine cum este să termini 12 clase cu nota maximă, an de an. Somax Tv vă invită să o cunoașteți pe Ines, fata din Truești care visează să ajungă medic și care nu a știut niciodată în viața ei de elev ce înseamnă nota 9 sau premiul II.

Ines Bălănescu este elevă în clasa a XII la la Trușești. Este unul dintre acei copii care încă poartă faima genialității moldovenești. Deși a fost mereu o elevă iminentă, Ines nu a dorit nicio clipă să-și părăsească comuna. A stat la țară și a învățat ca nimeni alta. Din clasa a I a și până în clasa a XII a a avut rezultate maxime la învățătură. Nicio notă de 9 și niciun premiu II.

Pentru această performanță greu de egalat, Ines a muncit an de an, și aproape zi de zi. A învățat, a citit, s-a documentat și cel mai important a reușit să înțeleagă materiile predate. Culmea, nu a învățat niciodată pentru note, ci pentru a cunoaște. Inclusiv la materiile pe care nu le-a iubit foarte mult.

Mai mult decât atât Ines, ne mărturisește că nu a fost o tocilară convinsă și nici nu a stat cu nasul numai în carte. Din contră a avut timp de toate plăcerile care bucură un adolescent. Totul a fost posibil, spune eleva, cu ajutorul unei discipline temeinice.

Pe lângă învățătură și timp liber, tânăra are și hobby-uri artistice. Mai precis a învățat singură să cânte la chitară.

După un parcurs școlar de excepție, Ines este pregătită să-și urmeze visul. Mai precis vrea să devină medic.

Ines spune că prin muncă și multă ambiție, dar și un program bine structurat orice elev, chiar și din mediul rural poate reuși să obțină rezultate bune la învățătură.

Citeste si:

Facebook Comments