VIDEO! Elevi fără internet și tablete puși să facă ore online

Elevii de la țară din județul Botoșani, au mai încasat o umilință de la statul român. După ce școlile le-au fost transformate în secții de votare, aceștia au fost trimiși să facă ore online fără tablete, calcultoare, telefoane performante și evident fără internet. Ca bătaia de joc să fie completă, nici autoritățile locale nu s-au mobilizat pentru a găsi soluții. Campania electorală a fost, se pare mai importantă decât educația copiilor din comună.

Nici bine nu au început școala că o parte a elevilor au fost deja trimiși într-o mini vacanță. Cei care învață în școli transformate în secții de votare vor face școală on-line până miercurea viitoare. Ceilalți merg la școală după program normal.

Majoritatea elevilor sunt însă în categoria celor care trebuie să învețe on-line, mai ales în mediul rural, acolo unde la fiecare scrutin electoral școala devine secție de votare. Culmea, nimeni nu pare să se fi gândit cum vor învăța elevii din satele îndepărtate, acolo unde nu au intenet iar mulți părinți sunt prea săraci pentru a le asigura tablete, telefoane performante sau calculatoare. În satul Cotu Miculinți, comuna Coțușca, de exemplu, teoretic toți copii trebuie să facă până miercuri ore on-line. Practic, toți elevii sunt la joacă iar profesorii vor trebuie să recupereze materia cum pot. Explicația este simplă, în sat nu prea există internet iar mulți copii nu au tablete sau telefoane.

Karina este în clasa a VI a la școala Cotu Miculinți și are încă doi frați care ar trebui să facă școală online. Sunt trei copii cu un singur telefon dar și cu o conexiune slabă la internet. Într-o situația asemănătoare se află și Claudiu, un elev de clasa a V a care nu are internet de loc.

Sătenii sunt revoltați, mai ales că autoritățile, în special cele locale nu au făcut nimic pentru a îmbunătăți situația.

Într-o situație fericită sunt elevii care pot merge la școală. Clădirile în care învață nu au fost transformate în secții de votare.

Alegerile locale au loc duminică. Este ziua în care oamenii poltici vor cere din nou votul oamenilor. Inclusiv celor care nu au condiții de secol XXI.

Citeste si:

Facebook Comments