VIDEO! Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie

Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. Însă numai dacă situaţia epidemiologică o permite. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a prezentat ieri scenariile după care şcolile vor putea funcţiona în funcţie de numărul cazurilor. Semestrul întâi se finalizează în două săptămâni, urmând ca elevii să aibă o săptămână de vacanţă intersemestrială.

Veşti destul de bune pentru elevi şi profesori. Din semestrul al doilea sunt șanse mari ca elevii să revină în băncile şcolii, iar profesorii la catedre. Asta însă numai dacă situaţia epidemiologică din localitatea respectivă o să permită acest lucru. În sensul că rata de incidenţă ar trebui să fie sub 3 infectări la mia de locuitori.

Ca în toamnă, oficialii din educaţie au pregătit trei scenarii după care se vor desfăşura cursurile, însă scenariul hibrid nu se va mai aplica.

Cele trei scenarii sunt roşu, galben şi verde. În baza scenariului verde toţi elevii merg la şcoală, după cel galben vor merge la şcoală doar cei din învăţământul primar, anii terminali şi cei de la grădiniţe.

În cazul în care se va aplica scenariul roşu, în bănci vor fi cei din grădiniţe şi din ciclul primar.

În cazul Universităţilor, decizia de începere a cursurilor în format fizic rămâne la latitudinea conducerii Universităţii respective dacă studenţii vor merge fizic sau vor face on-line. Totodată, primul om în stat afirmă că celelalte măsuri restrictive vor rămâne în vigoare şi decizia finală vis-a-vis de şcoli va fi luată pe 2 februarie.

Citeste si:

Facebook Comments