VIDEO! Emoții la superlativ într-o zi specială

Se poate și altfel ! Pe 26 iunie am sărbătorit Ziua Drapelului. Dacă în alți ani, conducătorii orașului și ai județului plictiseau auditoriul cu discursuri pregătite din birouri, situația a stat diferit marți. Instituția Prefectului a schimbat cursul evenimentului și i-a dat o notă plină de emoție pentru toți cei prezenți prin prezentarea a 11 steaguri ce au fost în Țara Românească.

De 10 ani de zile, tricolorul este în centrul atenției în această zi. În cursul dimineții, politicieni și angajați ai unor instituții s-au adunat în fața prefecturii iar de acolo au pornit la pas spre Piața Tricolorului de pe strada Cuza Vodă.

Și nu, nu au urmat discursuri ale politicienilor ci s-a pus cu adevărat accent pe semnificația acestei zile. Echipa de la Prefectură a comandat 11 steaguri ce au fost arborate în România din anul 1848. Cele 11 steaguri au fost purtate în mâini de jandarmi în uniforme de gală, aduse special din capitală iar oficialitățile Botoșanilor au dat citire semnificației fiecărui drapel.

Iar descrierea istorică nu a durat mai mult de două minute pentru fiecare steag. Ulterior, drapelul României a fost binecuvântat de preotul militar, sărutat de conducătorii orașului și ai județului iar apoi urcat pe catarg.

Evenimentul marcat într-un mod unic s-a încheiat însă cu tradiționala defilare.

Citeste si:

Facebook Comments