VIDEO! Exclusivitate! Descoperire arheologică senzațională la Botoșani

Descoperire arheologică senzațională la Biserica simbol a orașului. Cu ocazia lucrărilor de reabilitare efectuate de LDC Trust Construcții MV la Biserica Sfântul Gheorghe, specialiștii care efectuează descărcarea arheologică au găsit un mormânt misterios situat chiar în interiorul lăcașului de cult. Scheletul aflat undeva la baza fundației, are cel mai probabil o vechime de aproape 500 de ani și urmează să fie cercetat din punct de vedere științific. Rămâneți alături de Somax Tv pentru a urmări în exclusivitate imagini tulburătoare cu misterioasele rămășițe pământești de la biserica Sfântul Gheorghe.

Lucrările de reabilitare de la Biserica Sfântul Gheorghe, efectuate de LDC Trust Construcții MV se desfășoară în forță. Monumentul istoric, vechi de aproximativ 500 de ani fiind deja salvat, după ce a stat peste 30 de ani în paragină.

Cu ocazia lucrărilor de reabilitare au loc și săpături de salvare efectuate de specialiști din Iași și Botoșani. În urmă cu aproximativ o săptămână, arheologii au făcut o descoperire senzațională. În interiorul Bisericii Sfântul Gheorghe au zărit un mormânt misterios.

Într-o groapă din pronaos, la nivelul fundației se află scheletul unui om, cel mai probabil vechi de cinci secole. Oasele sunt calcinate, iar craniul parțial incomplet. Pe piept par să aibă urme de lemn și material textil, probabil rămase de la îmbrăcămintea acestuia. Deocamdată specialiștii nu au putut cerceta mormântul, acesta aflându-se sub o schelă principală, dar odată cu evoluția lucrărilor acesta va fi investigat.

În jurul bisericii se află, de altfel un întreg cimitir medieval care este la rândul său exploatat științific de specialiști.

Singurul defunct îngropat în biserică, este cel din mormântul misterios descoperit de cercetători. Posibil să fi avut un statut aparte în organizarea târgului medieval Botoșani sau o altă însemnătate. După cercetarea osemintelor și a zonei vor putea fi trase concluzii de specialiști.

Este însă de departe cea mai interesantă descoperire, prezentată în exclusivitate de Somax TV. Biserica Sfântul Gheorghe a fost construită în secolul al XVI lea și ctitorită de Elena Rareș, soția renumitului voievod moldovean, Petru Rareș.

Biserica este o adevărată bijuterie medievală și un simbol al orașului mai ales că Sfântul Gheorghe este patronul municipiului Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments