VIDEO! Explozie de cazuri de gripă și viroze la Botoșani

VIDEO! Explozie de cazuri de gripă și viroze la Botoșani

Explozie de cazuri de gripă, pneumănii și viroze la Botoșani. De la o săptămână la alta numărul afecțiunilor specifice sezonului rece a crescut alaramant. Astfel, față de săptămâna trecută numărul cazurilor de gripă a crescut de trei ori, iar numărul pacienților care au ajuns la spital cu viroze respiratorii și pneumonii s-a dublat. Specialiștii pun această creștere și din cauză că oamenii sunt speriați de corona virus.

Sezonul gripei și a virozelor pare să fie la început. În ultimile tgrei săptămâni numnărul botoșănenmilor care s-au prezentat la medic cu afecțiuni specifice senozului rece a crescut foarte mult. Dacă în urmă cu o săptămână au fost 17 cazuri de gripă înregistrate la nivelul Direcției de Sănătate Publică, astăzi erau 54 de cazuri de îmbolnăviri.

Cele mai multe persoane care au contact acest virus, un număr de 49, au între 15 și 49 de ani. Patru dintre pacienții cu gripă au avut nevoie de spitalizară. În același timp a crescut considerabil și numărul cazurilor de viroze respiratorii. De la 1227 câte se înregistrau săptămâna trecută, la apropape 2700 de cazuri, 42 dintre ele având nevoie de spitalizare.

Și numărul pacienților cu pneumonie s-a dublat în doar câteva zile, de la 310, la aproape 600. Dintre pacienții cu pneumănie 150 au avut nevoie de îngrijiri de specialitate la spital. Specialiștii cred că unii dintre botoșăneni s-au prezentat la medic și la spital și din cauza coronavirusului.

Medicii insistă ca botoșănenii să respecte recomandările care îi pot feri de aceste boli.

Este foarte important ca oamenii să facă diferența dintre simptomele unei viroze respiratorii și a unei gripe, pentru a ști cu certitudine când trebuie să meargă la medic.

Botoșănenii trebuie să se prezinte la medic atunci când au următoarele simptome.

Foarte important! Nu luați antibiotice din proprie inițiativă, fără ca medicul să vă recomande acest lucru. Asta vă poate face mai mult rău decât bine.

Totodată, botoșănenii nu trebuie să aglomereze Unitatea de primiri Urgențe, dacă prezintă semne de răceală. Ei trebuie să se prezinte medicului de familie, in primul rând, iar acesta va decide dacă se impun îngrijiri medicale de urgență sau trebuie administrat tratament.

La Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului județean Mavromati au fost instituite măsuri speciale din cauza coronaviruslui. Toţi pacienţii care acuză afecțiuni respiratorii sunt direcţionaţi imediat către infecţioase cu ambulanţele. Totodată, în caz de suspiciune cu virusul chinezesc sunt pregătire combinezoane speciale.

Citeste si:

Facebook Comments