VIDEO! Fără mască, dar cu băutură în spaţiu public

Sfârșit de săptămână plin pentru jandarmii botoşăneni. Misiunile executate în cele două zile de weekend s-au finalizat cu aplicarea a zeci de sancţiuni contravenţionale. Patru indivizi din cartierul Parcul Tineretului se delectau cu alcool la o oră târzie din noapte, fiind surprinşi de către jandarmi. În plus, aceştia nu purtau mască de protecţie şi s-au ales cu amendă. Totodată, au fost aplicate amenzi şi pentru încălcarea legii fondului forestier.

Patru indivizi din municipiul Botoşani au fost trimişi acasă de jandarmi şi s-au ales cu amendă contravenţională. Asta după ce într-o zi din weekend-ul care tocmai a trecut au fost surprinşi de oamenii legii în timp ce savurau băuturi alcoolice în faţa unui imobil din Parcul Tineretului.

La o oră târzie, tulburând liniştea şi ordinea publică, dar şi pentru că erau fără mască de protecţie, aceştia au primit amenzi ce se ridică la suma de 1.300 de lei.

Acestea nu au fost singurele sancţiuni aplicate de jandarmi în acest weekend, deşi cele mai multe au  fost pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi în contextul stării de alertă. Printre contravenţiile constatate se mai numără şi pășunatul în fondul forestier, pe un teren agricol neautorizat și prezența unui număr mai mare de câini însoțitori ai turmei decât cel reglementat legal, care au condus la aplicarea de amenzi însumând  3750 de lei.

În total, jandarmii botoşăneni au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale, de peste 18.000 de lei.

Conform prevederilor Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic, pășunatul animalelor domestice în terenul agricol este interzis între 6 decembrie și 24 aprilie, cu excepția cazurilor în care proprietarul animalelor respective este proprietar, deține titlu terenul agricol sau are acordul scris al deținătorului de teren agricol pe care se pășunează și care este înregistrat la primărie.

Citeste si:

Facebook Comments