VIDEO! Ferma de păsări mistuită de flăcări, verificată de Garda De Mediu

Control al Gărzii de Mediu, după ce o fermă de pui a fost distrusă de flăcări. Comisarii botoşăneni au verificat, ieri, ferma de păsări din Orăşeni Deal, comuna Curteşti. Aceasta a fost mistuită de flăcări marţi noapte, din cauza unui scurtcircuit electric. Pentru pompierii botoşăneni a fost o intervenţie grea.

Ferma de păsări din Orăşeni Deal, distrusă în urma incendiului de marţi noapte, i-a adus la faţa locului şi pe comisarii Gărzii de Mediu. Echipa de comisari a constatat că obiectivul deţine autorizaţie de mediu.

Capacitatea de producţie autorizată a fermei este de 36.000 de capete pe serie, iar pe an se pot efectua cinci serii. În total, capacitatea este de 180.000 de capete. Ferma de pui este alcătuită din trei hale, iar incendiul a izbucnit într-una din ele, cu o suprafaţă de 830 metri pătraţi.

Amintim faptul că în incendiu au pierit 6.000 de pui, iar alţii 5.000 au fost salvaţi. Din nefericire însă, potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu din Botoşani, sunt şanse ca şi cei salvaţi să piară din cauza schimbării mediului. Peste 20 de pompieri şi voluntari din comună s-au luptat cu flăcările, mai bine de cinci ore.

Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale cu apă şi spumă, şi Ambulanţa Smurd din Botoşani s-au deplasat la faţa locului într-o primă fază. În ajutorul oamenilor loviţi de incendiu au sărit şi pompierii voluntari, dar şi sătenii. Pentru că incendiul era prea puternic şi de amploare au fost chemate în ajutor şi două echipaje de la Garda de Intervenţie Truşeşti şi Punctul de Lucru Flămânzi.

Comisarii au trasat măsuri pentru igienizarea spaţiului afectat de incendiu şi mortalităţile se vor sorta şi depozita în saci etanşi, în spaţii închise. Ulterior, acestea vor fi predate unor societăţi autorizate în vederea eliminării.

Deşeurile periculoase se vor selecta şi vor fi depozitate în spaţii special amenajate pentru a fi predate în custodia unor agenţi economici autorizaţi.

În urma controlului efectuat miercuri la această fermă de păsări nu au fost aplicate sancţiuni operatorului economic.

Citeste si:

Facebook Comments