VIDEO! Fermierii îşi pot continua activităţile agricole

VIDEO! Fermierii îşi pot continua activităţile agricole

Fermierii îşi pot continua activităţile agricole. Deşi multe activităţi se cer a fi suspendate din cauza virusului Covid-19, nu este şi cazul fermierilor, care vor continua să îşi desfăşoare muncile agricole. Aceştia însă vor trebui să trateze situaţia cu seriozitate, responsabilitate şi să se protejeze atât pe ei, cât şi pe ceilalţi.

Multe activităţi au fost sistate, însă nu și agricultura. Fermierii au intrat deja în sezonul muncilor agricole, care nu pot fi amânate.
Începând de ieri seară, a intrat în vigoare Ordonanţa Militară, prin care se recomandă evitarea ieşirilor în intervalul orar 22.00-06.00.

Cetăţenii nu vor mai putea ieşi afară noaptea decât pentru treburi urgente, care nu pot fi rezolvate de acasă.

Aceasta se aplică şi fermierilor, care vor fi nevoiţi să îşi rezolve activităţile agricole de tipul îngrijirii animalelor din ferme sau a albinelor din stupi, a muncilor de pe câmp, pe timpul zilei. Însă, în caz contrar, aceştia vor trebui să prezinte o legitimaţie, o adeverinţă de la locul de muncă sau o cerere pe propria răspundere care să ateste activitatea în cauză.

Totodată, reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Botoşani reamintesc fermierilor că activitatea de lucru cu publicul a fost restricţionată.

Mai mult, data limită de primire a cererilor pentru suprafeţe a fost modificată, astfel că fermierii vor putea să depună cererile şi în mediul on-line până pe 15 iunie a acestui an.

Citeste si:

Facebook Comments