VIDEO! Florin Țurcanu, condamnat la închisoare cu executare

Pedeapsă grea pentru fostul președinte al Consiliului Județean! După aproape patru ani de procese, Florin Țurcanu a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare cu executare de Tribunalul Botoșani. În plus, Țurcanu nu mai are dreptul de a fi ales în funcții publice și nici să ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Socrul său, Aristomel Anușcă, a fost achitat.

Lovitură dură pentru fostul președinte al Consiliului Județean! Florin Țurcanu a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare. În primă fază acesta a primit trei ani de închisoare pentru trafic de influență și alți trei pentru spălare de bani. Pentru că mai avea o condamnare de șase luni de închisoare cu suspendare într-un alt dosar, judecătorii au suspendat pedeapsa anterioară, au contopit cele două pedepse și au dispus executarea a patru ani și trei luni de închisoare cu executare.

Judecătorii au fost aspri cu Țurcanu și i-au interzis și dreptul de a fi ales în funcții publice . Din pedeapsa primită, urmează să i se scadă perioda în care a stat în arest preventiv și în arest la domiciliu.

În plus, magistrații au dispus și confiscarea sumei de 260 306 lei, sumă la cât a fost evaluată casa construită pentru Florin Țurcanu pe Aleea Pajiștei . Sentința nu este definitivă și cel mai sigur va fi atacată cu apel .

Socrul lui Țurcanu, Aristomel Anușcă, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani, a fost achitat.
Reamintim că, Florin Țurcanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în aprilie 2016, pe motiv că în perioada în care a ocupat funcția de președinte a Consiliului Județean 2012-2014, i-ar fi solicitat omului de afaceri Marcel Bîrsan, administrator al firmei Cornell s Floor ,să-i construiască o casă pe numele socrului său, pe un teren situate pe Aleea Pajiștei.

În schimbul acestei construcții, Țurcanu i-ar fi promis că îi va facilita o serie de contracte cu Primăriile din județ. Planul a ieșit la iveală în urma unor percheziții efectuate de procurorii DNA.

Citeste si:

Facebook Comments