VIDEO! Forfotă la brazii ungurești din Piața Centrală

Fără brad, aproape că nu se simte farmecul sărbătorilor. După posibilități, botoșănenii au început deja să testeze piața brazilor. Unii se mulțumesc cu câteva crenguțe sau o coroniță, pentru a simți măcar mirosul de cetină, iar cei cu dare de mână scot din portofele chiar și 200 de lei pentru un pom de Crăciun. În Piața Centrală brazii sunt pe alese, nu sunt pomi autohtoni, ci brazi aduși din Ungaria.

Sub un soare cald ca de primăvară, se fac pregătiri intense pentru sărbătoarea Crăciunului. Din decor lipsesc fulgii de nea, însă agitația din oraș este aceeași ca în fiecare an. La sectorul de brazi din Piața Centrală comercianții îi îndeamnă pe botoșăneni să arunce măcar o privire.

Tarabele sunt pline și de coronițe și aranjamente cu brad natural, o alternativă mai ieftină care aduce totuși spiritul Crăciunului în case. 5 lei este costul unei coronițe simple iar cele împodobite cu globuri și ghirlande ajung și la 20 de lei.

O altă variantă sunt crengile ce s-au rupt din pomii de Crăciun, vândute cu câțiva lei .

Mic sau mai mare, natural sau artificial, important este ca în fiecare casă să existe miros de brad, spirit de sărbătoare iar Moș Crăciun să aducă darurile mult visate de cei mici.

Citeste si:

Facebook Comments