VIDEO! Fructe şi legume confiscate de poliţişti

Samsar din Piața Centrală, sancţionat scump de poliţişti. S-a întâmplat ieri în timpul unui amplu control efectuat de oamenii legii împreună cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru propecția Consumatorilor. Botoșăneanul în vârstă de 51 de ani, care are închiriate mai multe tarabe, a fost amendat cu 5000 de lei pentru că nu deținea documente legale de provenientă pentru toată cantitatea de fructe și legume pe care o avea la comercializare și cu 1500 de lei pentru lipsa aparatului de marcat. În plus, polițiștii i-au confiscat și peste 1000 de kilograme de produse.

Negustor necinstit amendat de polițiști. În cursul zilei de marţi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanți ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, au verificat mai mulţi comercianți din Piața centrală. Astfel că, s-a constatat faptul că un bărbat de 51 ani, din municipiul Botoşani, reprezentat legal al unei unități comerciale, efectuează activităţi de comerţ cu legume și fructe în Piaţa Centrală a municipiului Botoşani, prin intermediul a două module stradale închiriate, precum şi a 8 tarabe destinate producătorilor agricoli.

În plus, agentul economic foloseşte pentru depozitarea produselor comercializate două auto şi un spaţiu închiriat în zona pieţei. După ce oamenii legii au făcut inventarierea cantităţilor de legume și fructe identificate în aceste locaţii, s-a constatat că negustorul nu deţinea documente legale de provenienţă pentru aproape 1.200 de kg.

În aceste condiții, comerciantul a fost amendat cu suma de 5000 de lei, iar toate cele 1200 de kilograme de fructe și legume au fost confiscate.

Acest a mai primit o amendă de 1500 de lei pentru că nu deținea aparate de marcat electronic.

23 de agenţi economici şi producători agricoli care comercializau legume și fructe în Piața Centrală Botoșani au fost ieri verificați de polițiști si comisari de la Protecția Consumatorilor. Au fost constatate şi aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 8.000 de lei, fiind totodată confiscată cantitatea de 1.260 kilograme legume şi fructe, în valoare totală de 5.510 lei, identificată la comercializare fără documente legale de provenienţă.

Citeste si:

Facebook Comments