VIDEO! Grevă declanșată de supraveghetorii condamnaților

Revoltă în Sistemul de Probațiune! Cei nouă angajați ai acestui serviciu, de la Botoșani, au declanșat astăzi o grevă de avertisment. Consilierii de probațiune sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă. Dacă doleanțele lor nu vor fi luat în considerare de Ministerul Justiției, angajații de la Probațiune din întreaga țară vor declanșa grevă generală.

În cursul zilei de joi, salariații de la Probațiune au declanșat un protest spontan iar astăzi, începând cu orele prânzului au fost în grevă de avertisment. Angajații din sistemul de probațiune solicită plata drepturilor salariale restante fiind de părere că au fost discriminați față de ceilalți angajați din aceeași familie ocupațională ce aparțin Ministerului Justiției.

Angajații de la Sevriciul de Probațiune se plâng de un volum mare de muncă. Cei 9 salariați de la Botoșani au sub supraveghere peste 1500 de persoane.

Consilierii de probațiune îi evaluează pe inculpați sau pe minorii care au comis fapte penale, sprijină instanța de judecată în procesul de individualizare a pedepselor și măsurilor educative, coordonează procesul de supraveghere a respectării măsurilor și executării obligațiilor stabilite de instanțele judecătorești

Citeste si:

Facebook Comments