VIDEO! Înaltpreasfințitul Teofan a oficiat Taina Sfântului Botez pentru fiul preotului paroh, Marian Macuc

Sfântul Nicolae a adus un dar neprețuit unui bebeluș din județul Botoșani. Micuțul Nectarie a fost creștinat, vineri, cu ocazia prăznuirii sfântului ierarh la biserica cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului”, în prezența Înaltpreasfințitului Teofan Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei. Nașii de botez, părinții și toți cei prezenți au primit binecuvântarea ÎnaltPreaSfinției sale și au participat la slujba oficiată de acesta.

Vineri, la parohia ”Nașterea Maicii Domnului” din cimitirul Pacea, micuțul Nectarie, fiul preotului paroh Marian Macuc și a preotesei Ana Maria, a fost creștinat. A fost o slujbă oficiată de un sobor de preoți la care au participat familia, cunoscuții dar și numeroși credincioși.

Botezul a fost onorat și de prezența Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. După ce a ținut slujba de dimineață la Mănăstirea Coșula, acesta a participat și la creștinarea micuțului Nectarie. Mitropolitul a binecuvântat pe toți cei prezenți în biserică, în special, pe cei mici.

Botezul a avut loc în prezența Mitropolitului, copilul fiind scufundat în apă sfințită și primit prin rugăciune și Sfânta Taină în sânul comunității creștine. Apoi, micuțul a fost dus de Înalt Preasfințitul Teofan prin altar, sub privirile emoționate ale părinților Marian și Ana Maria Macuc.

Mitropolitul Moldovei a continuat slujba, lăsând și cuvânt de învățătură pentru cei prezenți.

Pruncul Nectarie s-a născut pe 1 noiembrie 2019. La finalul slujbei, un grup de colindători i-au încântat pe cei prezenți la moment.

Citeste si:

Facebook Comments