VIDEO! Incendiu de la o țigară uitată aprisă

Incendiu ieri seară într-un apartament de pe strada Calea Națională. Mai multe bunuri depozitate într-un balcon aflat la etajul doi al unui imobil s-au aprins de la o țigară lăsată aprinsă. Deși proprietara era acasă, femeia nu a observat flăcările și nici nu a simțit miros de fum. Noroc de câțiva trecători care au văzut incendiul și au sunat la pompieri.

Alarma a fost dată ieri seară în jurul orei 17.00. Câțiva botoșăneni care mergeau pe strada Calea Națională au observat că într-un balcon al unui imobil aflat la etajul al doilea ardeau mai multe bunuri. Oamenii au sunat la pompieri, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială cu apă și spumă, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanţă.

Deși proprietara era în apartament, aceasta nu a simțit miros de fum. Când s-a trezit cu pompierii la ușă și a văzut ce s-a întâmplat femeia a suferit un atac de panică, însă a refuzat să fie transportată la spital.

Evenimentul de seara trecută ar fi putut avea urmări mult mai grave dacă trecătorii nu ar fi observat flăcările și nu ar fi sunat după ajutoare, astfel că pompierii au intervenit înainte ca flăcările să se extindă.

Salvatorii vă sfătuiesc să fiți extrem de atenți unde fumați și să respectați cu strictețe câteva recomandări: utilizați o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionată dintr-un material care nu ia foc.

Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări; dacă aveți nevoie să vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru odihnă nu aprindeţi ţigara, deoarece există riscul să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau fotoliu.

Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă.

Și foarte important: stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

Citeste si:

Facebook Comments