VIDEO! Începe vânzarea ANL-urilor

După ani de așteptare, botoșănenii care locuiesc la ANL-uri vor putea deveni proprietari pe imobile. Deocamdată societatea Locativa scoate spre vânzare doar locuințele de pe strada Călugăreni, pentru care există cărți funciare.

Chiriașii interesați pot depune cerere la Locativa iar solicitările și prețurile apartamentelor vor fi stabilite în cadrul ședinței de Consiliu Local de luna viitoare.

Este oficial. Chiriașii de la ANL-uri pot deveni proprietari cu acte în regulă. Apartamentele din blocurile ANL situate pe strada Călugăreni, singurele intabulate, pot fi achiziționate. Deși despre vânzarea acestor apartamente construite prin Agenția Națională de Locuințe se vorbește de aproape 10 ani, din cauza modificărilor legislative, lucrurile s-au tergiversat. Abia la începutul acestui an există prevederi legislative clare iar Locativa poate permite vânzările.

Așadar, chiriașii de la ANL-uri, interesați să devină proprietari, pot depune cereri la Locativa. Aceștia trebuie să fie cu plata chiriei și a utilităților la zi.
La Locativa sunt depuse deja aproximativ 50 de cereri. Nu se știe câte dintre acestea mai sunt valabile.

Citeste si:

Facebook Comments