VIDEO! Incidente la vot

Din peisajul alegerilor, n-au lipsit micile incidente. La Botoșani n-au fost semnale de fraudă electorală însă, într-o secție de vot tableta care scana buletinele i-a dat de furcă operatorului, iar procesul de votare a fost întârziat. Zeci de minute, mai mulți botoșăneni, printre care și senatorul Doina Federovici, au așteptat la rând pentru a putea vota.

Într-o altă secție de vot, o botoșăneancă a semnalat faptul că a primit 4 buletine de vot, în loc de trei, însă situația a fost remediată.

În jurul prânzului, o botoșăneancă care a mers să voteze la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”, a constatat că în loc de 3 buletine de vot, unul pentru europarlamentare și două pentru referendum, în cabina de vot a intrat cu 4 buletine.

Probleme mai mari au existat însă la Secția de vot de la Școala nr.1. Încă de dimineață, sistemul de vot pentru referendum a dat rateuri, iar procesul de vot a fost îngreunat. Situația s-a repetat pe tot parcursul zilei, iar botoșănenii arondați acestei secții de vot au fost nevoiți să aștepte minute în șir pentru a putea vota. Printre cei care au stat la rând aproape 30 de minute a fost și senatorul Doina Federovici.

În linii mari, alegerile s-au desfășurat fără probleme la nivel de județ, cel puțin asta declară președintele Biroului Electoral Județean.

Din primele informații, nu au existat tentative de fraudare a alegerilor.

Citeste si:

Facebook Comments