VIDEO! Infractori băgați după gratii

Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului Județean Botoșani se umple de de infractori. Ieri, alți patru indivizi, doi din Botoșani și doi din Cluj, au ajuns în spatele gratiilor. Aceștia au fost reținuți după ce au furat sume importante de bani. Cei din Cluj din locuința unui bătrân, iar cei din Botoșani din două societăți comerciale.

Pe 15 ianuarie anul acesta un bătrân de 79 de ani din municipiul Botoșani a sunat la 112 și le-a cerut ajutorul polițiștilor după ce a primit în casă doi indivizi care i-au furat economiile. Bunicul le-a spus omaenilor legii că cei doi bărbați s-au recomandat a fi lucrători din cadrul unei societăți de utilitate publică din municipiul Botoșani și le-a dat voie să intre în locuință. Indivizii de 25, respectiv 49 de ani, au profitat de naivitatea bătrânului, iar când acesta nu era atent i-au furat suma de 2000 de lei. După șapte luni, când cei doi se gândeau probabil că au scăpat, polițiștii botoșăneni au reușit să dea de urma lor și i-au băgat în spatele gratiilor.

În Centrul de reținere al IPJ Botoșani au ajuns ieri și doi botoșăneni. În noaptea de 26 spre 27 iulie aceștia au intrat prin efracție într-o societate comercială de pe raza municipiul Botoșani, de unde au furat aproape 600 de lei. Spre ghinionul lor, oamenii legii au ajuns imediat la fața locului și i-au prins pe infractori. În timpul cercetărilor s-a descoperit că faptul că cei doi au mai săvârșit o asemenea faptă în noaptea de 22/23.07, la o altă societate comercială.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz. În ambele situații, oamenii legii au reușit să recupereze în totalitate sumele de bani furate și să le predea victimelor.

Citeste si:

Facebook Comments